Het begon allemaal op de trail...

Kronkelende paden, adembenemende uitzichten, zonsopgangen op de berghelling. Dat zijn de dingen die Jeff Vierling, oprichter van Tailwind Nutrition inspireerden om naar buiten te gaan, en hij was niet van plan slechte voeding in de weg te laten staan.

Het Tailwind avontuur begon met het hoofd boven een prullenbak

Het begon allemaal toen mijn maatje Art voorstelde om een evenement te kiezen en ervoor te trainen. Ik had nog nooit eerder geracet en koos de Leadville 100 MTB. Go big or go home, toch? Ik maakte die eerste Leadville 100 af en liep regelrecht naar de vuilnisbak, terwijl ik de muesli overgaf die mij de hele dag tot last was geweest. Ik had genoeg van de voedingsproblemen die het bloed, zweet en tranen van mijn training opslokten, ik wilde voeding vinden die mijn maagdarmsysteem spaarde, gemakkelijk te gebruiken was, goed smaakte en me van brandstof zou voorzien naar de finish - minus het ontbijt, deel twee.

Geworteld in de wetenschap en getest op de trails

Ik begon alles te verslinden wat ik kon vinden over sportvoeding en hoe het lichaam brandstof verwerkt (je kunt hier meer lezen over de wetenschap achter Tailwind). Ik realiseerde me al snel dat de meeste producten ingrediënten bevatten die moeilijk te verteren waren, dus begon ik te experimenteren met batches poeder die waren samengesteld om te passen bij de manier waarop het lichaam brandstof opneemt. Na veel tweaken en testen op de trails hier in Durango, samen met mijn vrouw, Jenny, en de lokale Thursday Bike n 'Beer-groep, werd Tailwind geboren. Een sportdrank die zacht is voor de maag, een constant energieniveau handhaaft, elektrolyten en hydratatie in evenwicht houdt en zelfs op een lange, warme dag goed smaakt. Een paar jaar later werkte ik samen met mijn oude vriend Art (nu onze R&D-directeur!) die toevallig een duursporter en arts is, om onze Recovery Mix te creëren.

 

-Jeff Vierling, Founder Tailwind Nutrition USA

We've got your back

De missie van Tailwind Nutrition staat voorop in wat we doen sinds er een e-mail van Lisa binnenkwam. Ze was vanwege maagproblemen gestopt met zeven endurance-mountainbikeraces. Ze schreef dat ze de Shenandoah Mountain 100 zonder problemen had voltooid met Tailwind. Ze barstte in huilen uit bij de finish, ze realiseerde zich wat ze had bereikt en was niet langer bang dat het nooit zou lukken.

Dat is waar Tailwind over gaat. Wij helpen klanten hun doelen te bereiken, groot of klein. We staan helemaal achter je. We zouden hier niet zijn zonder klanten zoals jij, en staan daar elke dag bij stil. We schrijven nog steeds de naam van onze klant op elke zak die we verzenden en voegen een handgeschreven kaartje toe. Bedankt dat je onze reis geweldig hebt gemaakt!

denver

Gemaakt door atleten in Durango, Colorado

Gelegen aan de rand van de bergen en de woestijn, is Durango de ultieme buitenspeeltuin. Tailwind wordt niet alleen hier gemaakt, ons personeel test al onze producten op lange ritten van vloeiende singletracks en avonturen hoog in de San Juan Mountains. We zien je op de trails!

THE JOURNEY CONTINUES.

Bekijk onze producten, ontworpen om je stap voor stap, per kilometer of etappe vooruit te helpen.

All-product-img_1400x

Bekend van